In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Ako sa orientovať pri výbere vín?

Ročník
rok zberu hrozna

Vinárstvo
výrobca vína

Druh
podľa farby vína – biele / červené / ružové / klaret (víno vyrobené vylisovaním modrých odrôd bez kontaktu muštu s šupkami s prirodzenými odtieňmi ružovej alebo lososovej farby)

Typ

  • odrodové – víno z jedného druhu odrody
  • cuvée – víno získané zmiešaním 2 a viac odrodových vín


Deklarácia podľa zv. cukru
rozdelenie na základe zvyškového cukru vo víne

  • suché: 0 – 4 g/l
  • polosuché: 4 – 12 g/l
  • polosladké: 12 – 45 g/l
  • sladké: nad 45 g/l

Prívlastok
triedenie na základe cukornatosti muštu (pri všetkých deklarovaná odroda viniča)

  • akostné odrodové: 16 – 19 ̊NM (deklarovaná odroda viniča min. 85 %)
  • kabinetné: 19 – 21 ̊NM (dobrý zdravotný stav hrozna)
  • neskorý zber: 21 – 22 ̊NM (hrozno v plnej zrelosti, zber po období hl. zberu)
  • výber z hrozna: 22 – 25 ̊NM (starostlivo vybrané hrozno bez nevyzretých a chybných bobúľ)
  • bobuľový výber: 25 – 29 ̊NM (výber prezretého hrozna)
  • hrozienkový výber: 29 a viac ̊NM (prezreté a zhrozienkovatené bobule hrozna – cibéby)
  • ľadový zber: 27 a viac ̊NM (prezreté hrozno zberané a spracované až po poklese teplôt pod bod mrazu)

Krajina
krajina v ktorej sídli výrobca vína (nedeklaruje pôvod hrozna)

Oblasť
vinohradnícka oblasť deklarovaná v krajine, v ktorej je hrozno vypestované

Podoblasť
detailnejšie určenie teritória, z ktorého pochádza hrozno

Vinica
presné určenie vinice / vínneho honu / vínnej trate, kde je hrozno dopestované

Objem
objem fľaše, v ktorej je víno predávané – 0,375 l / 0,5 l / 0,75 l a pod.

Uzáver
druh uzáveru použitý pri ambaláži vína – korok / skrutkový / sklenený VINO-LOK / plastový

Popis
stručný popis charakteristiky vína – farba / chuť / vôňa / doporučenie použitia

Cena bez DPH
cena bez platnej DPH v € za 1 fľašu vína bez prepravných a iných nákladov

Cena s % DPH
cena s platnou DPH v € za 1 fľašu vína bez prepravných a iných nákladov